Kundaliniyoga

Kundaliniyoga er en grundig utarbeidet teknologi som hjelper oss til å styrke nervesystemet, få et effektivt immunsystem og balanse i hormonsystemet. Yogaøvelsene er ofte dynamiske og pusten er et essensielt element i alle øvelsene.

Opplevelsen av å praktisere Kundaliniyoga bli av mange beskrevet som euforisk, mektig og transformativ. Kundalinienergien er i oss alle. Det er vår livsenergi, og gjennom å praktisere Kundaliniyoga vekker vi den litt etter litt opp, slik at den strømmer gjennom oss. Vi blir mer bevisste på hvem vi er, blir tryggere i oss selv og vår livskraft, og utvikler intuisjonen og vår egenverdi. 

Kundaliniyoga er en måte å utøve selvomsorg på ved at du blir satt i kontakt med deg selv. Å vekke, og å komme til et høyere plan, i bevisstheten, er det ultimate målet i Kundaliniyoga. Vi bruker pust, yogastillinger, lyd og bevissthet rundt egne tankemønstre til å oppnå dette. Vi søker hjem til oss selv og en dyp stillhet.

I Kundaliniyoga er det laget sammensetninger av yogaøvelser som kalles kriyas. Disse sammensetningene skal ha bestemte, og ulike effekter på kropp, sinn, kjertler, nervesystem, livsenergi og og hjernen. Det finnes også tusenvis av ulike meditasjoner, noen med, og andre uten mantra. Meditasjonene har også ofte ulike formål, forklaringer på måter som de virker inn på oss. 

Ordet kriya betyr handling. Det blir likevel sett på som noe som går dypere enn en handling; det er en handling som tar oss til en komplett manifestasjon. Den får frøet til å spire, vokse og blomstre og får en tanke og et ønske til å bli virkeliggjort. En kriya er i realiteten en serie av yogaøvelser, pusteteknikker, og lyder som er integrert sammen for å hjelpe til med å åpne opp for en spesifikk tilstand. På samme måte som en bil er satt sammen for å fungere, med bremser, skruer, hvor en plasserer hva, hvor de ulike delene står i forhold til hverandre, er en Kriya satt sammen for å skape en effekt, en mulighet for å la bevisstheten åpne seg opp til en annen tilstand, en annen bevissthet. 

Hver øvelse eller yogaposisjon i en kriya er både en øvelse, en meditasjon, en forbindelse til en energiflyt og et selvdiagnostiserende instrument for den som gjør Kundaliniyoga. Som en øvelse er posisjonen brukt for å isolere spesielle muskler, legge press på ulike punkter eller områder som er som triggere for å forbedre funksjonen til kjertlene og organene, og for å omdirigere, spyle ut og øke sirkulasjonen.

I Kundaliniyoga vil vi øke følsomheten, forbedre bioelektrisiteten og styrke nervesystemet. Å ha på seg hvitt er et verktøy for å styrke sensitiviteten og utstrålingen din. Å gå med hvite klær i bomull, silke, ull eller annet naturlig materiale, utvider og pleier auraen. De naturlige fibrene føles behagelige og lar huden puste. Hvitt er det vi ser når alle bølgelengder av lys reflekteres samtidig.Pigmentet i fargen hvit er reflekterende. Dette beskytter auraen din og hjelper deg til å holde deg i ditt eget lys og kraft. 

Når vi løfter energien i kroppen vår, gjennom å gjøre yoga, åpner vi også et vindu av muligheter til å være fullstendig til stede. Å gjøre yoga kan være en måte å helbrede deg selv på. Yoga og meditasjon er for meg min tid med meg selv. Det er å møte meg selv med vennlighet.